ELEKTRISCHE PEUGEOTS

Ons gamma elektrische voertuigen biedt voor elk wat wils, van een ultracompacte stadswagen tot een functioneel bedrijfsvoertuig. De 100% elektrische Peugeots combineren innovatief design met opmerkelijke milieuprestaties en absolute toptechnologie.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN ELEKTRISCHE WAGEN?

EEN VOLLEDIG GAMMA

Het elektrische  gamma van Peugeot biedt een mix van lef en robuustheid. Met de iOn, de ideale stadswagen, de Partner Tepee Electric, de comfortabele gezinswagen, en de Partner Electric, het ruime bedrijfsvoertuig. Het elektrische gamma van Peugeot heeft voor ieder wat wils.

100% ELEKTRISCH

Elektrische Peugeots bieden weergaloos rijgenot dankzij de stille werking en opmerkelijke milieuprestaties (nuluitstoot en nulverbruik). Wie opteert voor een elektrische Peugeot, bespaart elke dag weer en draagt actief bij tot een schoner milieu.

TOPTECHNOLOGIE

Naast lithiumbatterijen die makkelijk en snel kunnen worden opgeladen, zijn elektrische Peugeots ook nog uitgerust met andere technologie die de mobiliteit bevorderen. Hun rijbereik is geruststellend ruim en gaat gepaard met de nodige connectiviteit aan boord (touchscreen, Bluetooth®, USB-aansluiting,…).

VOORDELEN VAN EEN ELEKTRISCHE WAGEN

RIJBEREIK

/image/27/3/peugeot-ion-autonomie-960x460.17273.jpg

BETROUWBAARHEID

/image/27/7/peugeot-ion-offre_de_mobilite-full.17277.jpg

GEBRUIKSKOSTEN

/image/29/1/peugeot-ion-rechargement_2-full.17291.jpg

DE FISCALE VOORDELEN

peugeot_partner_tepee_electric

RIJBEREIK

Gemiddeld rijdt een auto 41 km per dag i. De Peugeot iOn en de Partner Electric hebben een rijbereik van respectievelijk 150 km en 170 km conform NEDC i.

Een zo efficiënt mogelijk gebruik laat toe om de batterijcapaciteit optimaal te benutten. Rij vlot en defensief. Controleer regelmatig de bandenspanning en hou die op de voorgeschreven waarde.

In België en het Groothertogdom Luxemburg zijn er meer dan 1.000 publieke laadpunten.

BETROUWBAARHEID

De batterijkwaliteit is bepalend voor de prestaties van een elektrische wagen. Batterijen van Peugeot worden geleverd met 8 jaar/100.000 km garantie.

Wanneer de batterij waarmee uw wagen werd geleverd de gebruikslimiet bereikt, kost dit u niets. Alle recyclagekosten zijn voor rekening van PSA.

GEBRUIKSKOSTEN

electric_nl
essence_nl
diesel_nl

Indicatief voorbeeld over 4 jaar /40.000 km of 10.000 km/jaar = 833 km/maand.

  • Dieselwagen > 833 km = 1 volle tank = 75,0 € = 900,00 €/jaar
  • Benzinewagen > 833 km = 1,5 volle tank = 112,50 € = 1350,00 €/jaar
  • Elektrische wagen > 833 km = 8,3 laadbeurten = 12,5 € = 150 €/jaar

DE FISCALE VOORDELEN

BIV (Belasting op Inverkeerstelling)

100% elektrisch aangedreven wagens zijn in Vlaanderen vrijgesteld van BIV. In het Waals Gewest en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is het minimumtarief voor de inschrijvingstaks van toepassing.

Jaarlijkse verkeersbelasting

In Vlaanderen zijn 100% elektrische wagens vrijgesteld van verkeersbelasting. In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en het Waals Gewest geldt voor 100% elektrische wagens de minimum verkeersbelasting.

ONTDEK DE ELEKTRISCHE PEUGEOTS

Wat verandert er met een elektrische wagen?

Opladen

Elektrische Peugeots hebben een rijbereik van maximum 170 km. De 'long life' batterijen zonder geheugeneffect kunnen worden opgeladen zonder volledig leeg te zijn zonder dat dit een invloed heeft op hun levensduur.
Deze gebruiksvriendelijke batterijen kunnen volledig worden opgelagen (in 6u voor de iOn en 8u voor de Partner Electric) via een gewoon stopcontact van 14A. Sneller opladen kan via een snellaadpunt waarmee de autonomie in 30 minuten voor 80% is hersteld.

Het net

Alle Peugeot Professionnel Centers beschikken over een laadpunt waarover u gratis kunt beschikken voor een maximaal rijbereik.

Er komen voortdurend laadpunten bij. Voor een overzicht van alle laadpunten klikt u hier.

Een tweede leven voor uw wagen

Bovenop de overdraagbare garantie van 8 jaar/100.000 km op de tractiebatterij, kan de eigenaar van een occasie elektrisch voertuig zich een tweede batterij aanschaffen voor een nettoprijs zonder huur.

Als eigenaar van de batterij stelt het contractbeheer geen enkel probleem en blijft de restwaarde van uw voertuig intact.