RIJERVARING

De praktische, dynamische en comfortabele iOn is ook een bijzonder veilige auto.

BESCHERMING

De Peugeot iOn is uitgerust met zes airbags : 2 frontairbags, 2 zijairbags en 2 gordijnairbags beschermen de inzittenden optimaal bij een ongeval.

VEILIGHEIDSGORDELS

/image/30/3/peugeot-ion-ceintures_de_securite-full.27303.jpg

Alle zitplaatsen van de iOn zijn beveiligd met alarmsignalen : niet vastgeklikt voorin, losgeklikt achterin.

KINDERVEILIGHEID

Achterin kunnen twee kinderzitjes veilig worden geïnstalleerd dankzij twee Isofix-bevestigingspunten. De passagiersairbag is uitschakelbaar zodat een babywiegje tegen de rijrichting in kan worden meegevoerd.

REMSYSTEEM

/image/33/8/peugeot-ion-systeme_de_freinage-450x310.27338.jpg
/image/31/9/peugeot-ion-systeme_de_freinage_2-full.27319.jpg

Om de veiligheid van de inzittenden ook in delicate omstandigheden te verzekeren, is de iOn uitgerust met een performant remsysteem, compleet met ABS, elektronische remkrachtverdeling (REF) en noodremassistentie (AFU).

Het antiblokkeerremsysteem (ABS) houdt de wagen bestuurbaar bij een noodstop. Het wordt bijgestaan door de noodremassistentie (AFU) die de remdruk maximaliseert en de remafstand minimaliseert.

De elektronische remkrachtverdeling (REF) doseert de remkracht voor elk wiel afzonderlijk, met name bij het remmen in een bocht. De snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging werkt even precies bij hogere snelheden als comfortabel bij lage snelheden.

Bovendien wordt het hydraulische remsysteem geholpen door de elektromotorrem die ondertussen ook energie recupereert, waardoor de remwerking vergelijkbaar is met die van een wagen met verbrandingsmotor.

ELEKTRISCHE ONDERSTEUNING

Als bestuurder van de Peugeot iOn wordt men twee keer gratis geholpen bij een lege batterij (slepen naar huis/werk of tot het dichtstbijzijnde laadpunt binnen een straal van 50 km).

ELEKTRISCHE RIJOPLEIDING

Om sneller aan de Peugeot iOn te wennen, wordt in optie een elektrische rijopleiding aangeboden.
 

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/34/0/peugeot-ion-peugeot-connect-sos-960.27340.jpg

Peugeot maakt de noodoproep (eCall) toegankelijk in Europa. Wanneer elke minuut telt, is Peugeot Connect SOS* uw toeverlaat voor een snelle interventie.

  • Een automatische noodoproep wordt verzonden zodra de airbags zich ontplooien of wanneer de pyrotechnische gordelspanners in werking treden. De oproep vergt géén tussenkomst van de inzittenden. Peugeot Connect SOS* lokaliseert meteen het voertuig, vormt een telefonische verbinding met de inzittenden en verwittigt de betrokken hulpdiensten. Het gesprek vindt plaats in de moedertaal van de eigenaar van de auto.
     
  • Een manuele noodoproep: indien de automobilist slachtoffer of getuige is van een kritieke toestand (onwel worden, agressie,...), kan hij heeleenvoudig een oproep doen via Peugeot Connect SOS*. Hiervoor dient hij de SOS-knop op het dashboard in te drukken gedurende 3 seconden.

Momenteel is Peugeot Connect SOS* beschikbaar in 13 Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en Polen).