CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

De hoogtechnologische uitrusting van de PEUGEOT 208 komt niet alleen de efficiëntie en de rijveiligheid, maar ook het rijgenot en het rijcomfort ten goede.

COMPACT EN ULTRAWENDBAAR

/image/56/4/peugeot_208_2015_316_fr.25564.jpg

De PEUGEOT 208 voelt zich evengoed thuis in de stad als erbuiten, met dank aan de praktische achteruitrijcamera en -radari(detecteert obstakels bij het achteruitrijden) en Park Assisti(actieve parkeerassistentie tot 7 km/u). 

 

/image/56/5/peugeot_208_2015_471_fr.25565.jpg

De compacte afmetingen van de PEUGEOT 208 – minder dan 4 meter lang – in combinatie met het compacte stuur maken hem ultrawendbaar in de stad en verhogen het rijgenot.

ONDERSTEL

De PEUGEOT 208 munt uit door zijn superieure rijprestaties, met dank aan krachtige maar zuinige PureTech- en BlueHDi-motoren die geen afbreuk doen aan het rijplezier.

De combinatie van de PEUGEOT i-Cockpit met een compact stuur, een uitgekiend onderstel en een geoptimaliseerd gewicht bezorgt de PEUGEOT 208 een perfecte mix van rijcomfort en handling, een garantie voor weergaloos rijgenot.

LED-KOPLAMPEN

/image/26/6/peugeot_208_2015_166_fr.25266.jpg

Met hun zwarte en verchroomde maskers en hightech LED-signatuuri bezorgen deze koplampen de PEUGEOT 208 niet alleen een priemende, duidelijk herkenbare blik, ze garanderen ook een optimale zichtbaarheid, met name opzij en in bochten.

 

HIGH-TECH ACHTERLICHTEN

/image/26/7/peugeot_208_2015_168_fr.25267.jpg

De achterlichten van de PEUGEOT 208 met LED-technologie en matrode 3D-strepen zijn echte blikvangers. Deze technologische pareltjes zijn typerend voor PEUGEOT en het hele 208-gamma.

 

 

GECONNECTEERDE 3D-NAVIGATIE

/image/24/4/peugeot-208-2015-288-fr.187244.187244.jpg

Reis in alle sereniteit aan boord van uw PEUGEOT 208 met de geconnecteerdei 3D-navigatiei en spraakherkenning waarmee navigatie, telefoon en diverse media kunnen worden bediend zonder het stuur los te laten.

 

TomTomi services (verkeersinfo, tankstations, parking, weerbericht, lokaal zoeken) tonen in real time alle belangrijke info onderweg:

  • Trajecten worden geoptimaliseerd dankzij actuele verkeersinfo in real time.
  • Zonder de weg uit het oog te verliezen, vraagt u uw geconnecteerde 3D-navigatie gewoon luidop wat u precies zoekt - een parkeerplaats in de buurt, een tankstation met de goedkoopste brandstofprijzen of een adres (restaurant, winkel, point of interest)...

Optie Zones de Danger: rijveiligheid in alle sereniteit

Voor nog meer rijveiligheid en gemoedsrust onderweg, is de Peugeot 208 leverbaar met de optie Zones de Dangeri.

Indien de wetgeving in Europa dat toelaat, geeft de geconnecteerde 3D-navigatie de positiei van vaste of mobiele snelheidscontroles, trajectcontroles, roodlichtcamera’s en zwarte punten aan.

MIRROR SCREEN

/image/85/7/peugeot-208-technologie-07.191857.jpg

Mirror Screeni: de spiegel van uw smartphone

De functie Mirror Screen “projecteert” apps vanop uw Android AutoTM, Apple CarplayTM of MirrorLink®i compatibele smartphone rechtstreeks op het touchscreen van uw PEUGEOT 208.

 

 

MyPeugeot APP & PEUGEOT Connect Packs

/image/25/0/peugeot-208-2017-008-fr.187250.jpg

MyPeugeot Appi

Deze applicatiei werkt met een Bluetooth®-verbinding en het touchscreen van de wagen of PEUGEOT Connect Packs. In combinatie met een compatibele smartphone worden op basis van voertuiggegevens (positie, kilometerstand, verbruik, controlelampjes...) de volgende functies beschikbaar gesteld:

  • Onderhoud en alarm: onderhoudsherinneringen.
  • Find My Car (voertuig lokaliseren): om vlot een geparkeerde wagen terug te vinden.
  • Last Mile Guidance (navigatie voortzetten): nadat de wagen is geparkeerd, kan de bestemming te voet worden bereikt (vereist een GPS)
  • Autonomie: controleer het brandstofpeil en het resterende rijbereik tussen twee ritten in.
  • Ritstatistieken: na elke rit kan de belangrijkste info worden opgevraagd, zoals duur, gemiddeld verbruik en afgelegde afstand.

PEUGEOT Connect Packsi

Voor nog meer comfort en veiligheid zijn er voortaan drie nieuwe packs met geconnecteerde diensten* beschikbaar:

  • Monitoring Pack: virtueel onderhoudsboekje (automatische opvolging van de kilometerstand en onderhoudsherinnering) en ecorijden (gepersonaliseerde tips op basis van de rijstijl).
  • Mapping Packi: lokalisatie van het voertuig om een parkeerplaats te vinden en e-mail alerts over het gebruik (buiten een bepaalde zone of tijdsbestek), weergave van huidige en voorbije ritten.
  • Tracking Packi: bij diefstal wordt de positie van de wagen gemeld aan de politie.

Brandsofverbruik en CO2-uitstoot

Waarde WLTP(1) Waarden : Brandstofverbruik van 4,8 tot 7,2 (gecombineerd) WLTP (I/100 km) – CO2-uitstoot (gecombineerd) WLTP : van 125 tot 163 (g/km)

WLTP (1)

De vermelde waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn conform de WLTP-homologatie (EU-verordening 2017/948). Sinds 1 september 2018 worden nieuwe wagens goedgekeurd op basis van de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP), een nieuwe, meer realistische testprocedure om het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot te meten. Deze WLTP-procedure vervangt volledig de nieuwe Europese rijcyclus (NEDC), de vroegere testprocedure. Omdat de testvoorwaarden veel realistischer zijn, liggen het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot volgens de WLTP-procedure in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen variëren naargelang specifieke uitrusting, opties en type remmen. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer inlichtingen.

Waarde NEDC(²) Waarden : Brandstofverbruik van 3,7 tot 5,1 (gecombineerd cyclus) NEDC (I/100 km) – CO2-uitstoot (gecombineerd) NEDC : van 97 tot 116 (g/km)

NEDC (2)

De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden gemeten volgens een nieuwe WLTP-regelgeving (EU-verordening 2017/948) waarna de waarden worden omgezet naar de NEDC-cyclus om ze te vergelijken met andere voertuigen. Neem contact op met uw verkooppunt voor bijkomende informatie. De waarden houden geen rekening met de gebruiksomstandigheden, de rijstijl, de uitrusting of de opties en kunnen variëren naargelang de gebruikte banden. Op de website energievreters is een gids voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot met gegevens voor alle nieuwe personenwagens beschikbaar: www.schoneauto.be.