CORONAVIRUS | PEUGEOT BLIJFT VOOR JOU BESCHIKBAAR MEER INFORMATIE

PEUGEOT heeft al zijn ervaring en knowhow aangewend om de PEUGEOT 208 uit te rusten met de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

ACTIVE CITY BRAKE

Active City Brakei(automatisch stadsremsysteem) is een veiligheidsvoorziening die een ongeval helpt voorkomen of beperken in de stad wanneer de bestuurder niet ingrijpt bij een snelheid van minder dan 30 km/u.

Een lasersensor (Lidar) bovenaan de voorruit detecteert obstakels zoals bv. een rijdend of stilstaand voertuig in de rijrichting. Het systeem kan automatisch een noodstop uitvoeren om een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Desgevallend wordt de wagen zelfs volledig tot stilstand gebracht.

 

STRUCTUUR

/image/78/5/peugeot_208_2015_181_fr.10785.jpg

Het ultralichte koetswerk van de PEUGEOT 208 is speciaal bestudeerd om de kinetische energie die bij diverse soorten botsingen vrijkomt maximaal te absorberen en zo de gevolgen voor personen en voertuigen te minimaliseren. 

Dat maakt de auto sterk en licht (vanaf 1.035 kg naargelang de versie), wat de wendbaarheid, de zuinigheid en het rijgenot ten goede komt.

UITRUSTING

/image/57/2/peugeot_208_5p_1502tech_e.25572.jpg

AIRBAGS

De inzittenden van de PEUGEOT 208 worden standaard beschermd door 6 airbags:

  • 2 frontairbags die het hoofd en bovenlichaam van bestuurder en voorpassagier beschermen,
  • 2 zijairbags die bestuurder en voorpassagier beschermen,
  • 2 gordijnairbags die het hoofd van de voorste en achterste inzittenden beschermen.

 

ESP

Elke 208 is standaard voorzien van een uitschakelbaar ESP (elektronische stabiliteitsprogramma) met ASR (tractiecontrole), CDS (dynamische stabiliteitscontrole), noodremassistentie, ABS (antiblokkeerremsysteem) en elektronische remkrachtverdeling.

 

STATISCHE KRUISPUNTVERLICHTING

Met ingeschakelde dimlichten of grootlichten en bij het gebruik van de richtingaanwijzers of in een bepaalde stuurhoek zorgt deze functiei ervoor dat de binnenkant van een bocht wordt verlicht door een mistlicht bij een snelheid van minder dan 40 km/u (in de stad, op een bochtige weg, op een kruispunt, bij het parkeren...).

PEUGEOT Connect SOS & Assistance

/image/63/1/peugeot_208_5p_1502tech_e.10631.10631.jpg

PEUGEOT maakt het noodoproepsysteem in Europa meer toegankelijk. Wanneer elke minuut telt, reageert PEUGEOT Connect SOSibliksemsnel.

• Automatische noodoproep: wanneer de airbags of pyrotechnische veiligheidsgordels worden geactiveerd, plaatst het voertuig automatisch een noodoproep zonder tussenkomst vanwege de bestuurder. PEUGEOT Connect SOS lokaliseert dan het voertuig, brengt een telefonische verbinding tot stand met de inzittenden en stuurt de nodige hulp. De communicatie verloopt in de taal van de eigenaar van het voertuig.

• Manuele noodoproep: in een noodsituatie (onwel worden, agressie) kan de bestuurder Peugeot Connect SOS oproepen. Daartoe drukt men gedurende 3 seconden op de SOS-knop op de plafondconsole.

Bij immobilisatie van het voertuig kan een noodoproep worden gelanceerd door de PEUGEOT leeuwenknop op de plafondconsole 3 seconden lang in te drukken. Een stem bevestigt wanneer de oproep is gelanceerd.

Teleservicesi: anticipeer op servicemeldingen

Dankzij PEUGEOT Connect & Assistance en Teleservices*** kan PEUGEOT u contacteren wanneer uw wagen toe is aan een onderhoudsbeurt of interventie, waarbij meteen een afspraak kan worden gemaakt.

Meer weten over Teleservices >