SUV 2008

SUV Peugeot 2008

PEUGEOT SUV 2008

Klanten hebben deze wagen gekocht

Bekijk 38 reviews

TECHNOLOGIE

CONNECTIVITEIT

/image/42/2/peugeot_suv2008_layout1-2.15422.15422.jpg

De SUV Peugeot 2008 beschikt over geconnecteerde services en applicaties eenvoudig toegankelijk vanaf het capacitieve 7’’ touchscreen.

Geconnecteerde 3D-navigatiei en spraakherkenning

Reis in alle sereniteit aan boord van uw PEUGEOT 208 met de nieuwe geconnecteerde 3D-navigatiei en spraakherkenning waarmee navigatie, telefoon en diverse media kunnen worden bediend zonder het stuur los te laten.

TomTomi services (verkeersinfo, tankstations, parking, weerbericht, lokaal zoeken) tonen in real time alle belangrijke info onderweg.

Optie Gevarenzone: rijveiligheid in alle sereniteit

Voor nog meer rijveiligheid en gemoedsrust onderweg, is de Peugeot 2008 leverbaar met de optie Gevarenzonesi.

Indien de wetgeving in Europa dat toelaat, geeft de geconnecteerde 3D-navigatie de positiei van vaste of mobiele snelheidscontroles, trajectcontroles, roodlichtcamera’s en zwarte punten aan.

MIRROR SCREEN

/image/43/9/peugeot_suv2008_layout4-2.15439.15439.jpg

Mirror Screeni: de spiegel van uw smartphone

Met de functie Mirror Screen kunnen smartphone applicatiesi die compatibel zijn met Android AutoTM  iSDGDSFG, Mirrorlink®i of Apple CarplayTMi worden bediend via het 7’’ touchscreen.

PEUGEOT CONNECT PACKS & MYPEUGEOT APP

/image/34/8/peugeot-208-2017-008-fr.243348.jpg

PEUGEOT Connect Packs i

Voor nog meer comfort en veiligheid zijn er voortaan drie nieuwe packs met geconnecteerde diensten beschikbaar:

  • Monitoring Pack: virtueel onderhoudsboekje (automatische opvolging van de kilometerstand en onderhoudsherinnering) en ecorijden (gepersonaliseerde tips op basis van de rijstijl).
  • Mapping Packi: lokalisatie van het voertuig om een parkeerplaats te vinden en e-mail alerts over het gebruik (buiten een bepaalde zone of tijdsbestek), weergave van huidige en voorbije ritten.
  • Tracking Packi: bij diefstal wordt de positie van de wagen gemeld aan de politie.

MyPeugeot Appi

Deze applicatiei werkt met een Bluetooth®-verbinding en het touchscreen van de wagen of PEUGEOT Connect Packs. In combinatie met een compatibele smartphone worden op basis van voertuiggegevens (positie, kilometerstand, verbruik, controlelampjes...) de volgende functies beschikbaar gesteld:

  • Onderhoud en alarm: onderhoudsherinneringen.
  • Find My Car (voertuig lokaliseren): om vlot een geparkeerde wagen terug te vinden.
  • Last Mile Guidance (navigatie voortzetten): nadat de wagen is geparkeerd, kan de bestemming te voet worden bereikt (vereist een GPS)
  • Autonomie: controleer het brandstofpeil en het resterende rijbereik tussen twee ritten in.
  • Ritstatistieken: na elke rit kan de belangrijkste info worden opgevraagd, zoals duur, gemiddeld verbruik en afgelegde afstand.

PARK ASSIST & ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamera i wordt automatisch geactiveerd wanneer in achteruit wordt geschakeld. Via het touchscreen kunnen zo onzichtbare obstakels worden gedetecteerd.

Park Assisti detecteert parkeerplaatsen en helpt bij het in- en uitrijden ervan bij parallel parkeren. Tot een snelheid van 8 km/u neemt het systeem de besturing over en wordt de bestuurder geïnformeerd door audiovisuele signalen.
De bestuurder behoudt de controle over het gaspedaal, de remmen, de transmissie en de koppeling (bij een manuele versnellingsbak).

GRIP CONTROL®

/image/49/1/peugeot_suv2008_layout15-3-1.26491.jpg

Grip Control® maakt de SUV PEUGEOT 2008 nog veelzijdiger en laat u in alle comfort nieuwe horizonten verkennen... Grip Control® optimaliseert de trekkracht op elke ondergrond door via het elektronisch gestuurde ESP in te grijpen op de voorwielen. Dit gebruiksvriendelijke systeem is leverbaar met motoren vanaf 100 pk, met manuele en automatische versnellingsbak en in combinatie met 16’’ of 17’’ Mud & Snow i winterbanden.

/image/49/2/peugeot_suv2008_layout15-3-2.26492.jpg

Grip Control® laat u met de centrale draaiknop kiezen uit 5 rijstanden:
- Standaardi
- Sneeuwi
- Alle terreini
- Zandi
- ESP Offi

MOTOREN EN EAT6 TRANSMISSIE

/image/23/5/peugeot_208_2015_173_fr.25235.jpg

De SUV PEUGEOT 2008 is verkrijgbaar met krachtige en zuinige PureTech Euro 6 cilindermotoren. Deze motoren zijn compacter en lichter, waardoor hun rendement hoger ligt. Voor nog meer rijgenot is de 1.2 PureTech 110 pk S&S ook leverbaar met een EAT6 zestrapsautomaat die bijzonder snel en vlot schakelt.


BlueHDi-dieseltechnologie reduceert het brandstofverbruik aanzienlijk, de NOx-uitstoot (koolmonoxide) met wel 90% en optimaliseert ook de CO2-uitstoot.

ONDERSTEL

/image/49/4/peugeot_suv2008_layout4-1.26494.jpg

Als compacte SUV met geprofileerde belijning staat de SUV PEUGEOT 2008 garant voor een uitstekende handling dankzij het lage gewichti en het uitgekiende onderstel.  Veren, schokdempers, antirolstangen, voorwielophanging en achteras hebben een specifieke afstelling voor optimale prestaties met alle beschikbare motoren.

 
De stabiliteit is uitstekend en de besturing optimaal afgestemd op het onderstel, zodat de bestuurder via het compacte stuur optimaal voeling houdt met de weg.

VERLICHTING

/image/26/6/peugeot_208_2015_166_fr.25266.jpg
/image/95/9/peugeot_208_2015_187_fr.25959.jpg

De SUV PEUGEOT 2008 heeft een identitaire lichtsignatuur. Met hun zwart masker en hightech LED-lichtgeleideri bezorgen deze koplampen de SUV PEUGEOT 2008 een katachtige blik. De zichtbaarheid is optimaal, met name opzij en in bochten.

De achterlichten vertonen de typische kenmerken van het 2008-gamma: drie strepen met opvallend 3D-effect.

Brandsofverbruik en CO2-uitstoot

Waarde WLTP(1) Waarden : Brandstofverbruik van 5,1 tot 7,2 (gecombineerd) WLTP (I/100 km) – CO2-uitstoot (gecombineerd) WLTP : van 135 tot 163 (g/km)

WLTP (1)

De vermelde waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot zijn conform de WLTP-homologatie (EU-verordening 2017/948). Sinds 1 september 2018 worden nieuwe wagens goedgekeurd op basis van de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP), een nieuwe, meer realistische testprocedure om het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot te meten. Deze WLTP-procedure vervangt volledig de nieuwe Europese rijcyclus (NEDC), de vroegere testprocedure. Omdat de testvoorwaarden veel realistischer zijn, liggen het brandstofverbruik en de CO₂-uitstoot volgens de WLTP-procedure in veel gevallen hoger dan de waarden gemeten volgens de NEDC-procedure. De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot kunnen variëren naargelang specifieke uitrusting, opties en type remmen. Neem contact op met uw verkooppunt voor meer inlichtingen.

Waarde NEDC(²) Waarden : Brandstofverbruik van 3,8 tot 5,7 (gecombineerd cyclus) NEDC (I/100 km) – CO2-uitstoot (gecombineerd) NEDC : van 101 tot 131 (g/km)

NEDC (2)

De waarden van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot worden gemeten volgens een nieuwe WLTP-regelgeving (EU-verordening 2017/948) waarna de waarden worden omgezet naar de NEDC-cyclus om ze te vergelijken met andere voertuigen. Neem contact op met uw verkooppunt voor bijkomende informatie. De waarden houden geen rekening met de gebruiksomstandigheden, de rijstijl, de uitrusting of de opties en kunnen variëren naargelang de gebruikte banden. Op de website energievreters is een gids voor brandstofverbruik en CO2-uitstoot met gegevens voor alle nieuwe personenwagens beschikbaar: www.schoneauto.be.