SUV 2008

SUV Peugeot 2008

PEUGEOT SUV 2008

Klanten hebben deze wagen gekocht

Bekijk 39 reviews

RIJERVARING

ACTIVE CITY BRAKE

/image/50/0/peugeot_suv2008_layout4-4.26500.jpg

Active City Brakei (automatisch stadsremsysteem) is een nieuwe veiligheidsvoorziening die een ongeval helpt voorkomen of beperken in de stad wanneer de bestuurder niet ingrijpt bij een snelheid van minder dan 30 km/u.

Een lasersensor (Lidar) bovenaan de voorruit detecteert obstakels zoals bv. een rijdendi of stilstaand voertuig in de rijrichting. Het systeem kan automatisch een noodstop uitvoereni om een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Desgevallend wordt de wagen zelfs volledig tot stilstand gebracht.

ESP

/image/50/1/peugeot_suv2008_layout1-4.26501.jpg

De nieuwe SUV PEUGEOT 2008 is standaard voorzien van een uitschakelbaar ESP (stabiliteitscontrole) met ASR (tractiecontrole), CDS (dynamische stabiliteitscontrole), noodremassistentie, ABS (antiblokkeerremsysteem) en elektronische remkrachtverdeling.

Afhankelijk van de motorisatie kan ESP zijn gecombineerd met Hill Assisti dat de wagen bij het wegrijden bergop kortstondig immobiliseerti zodat de bestuurder de tijd heeft om de voet van het rempedaal te verplaatsen naar het gaspedaal.

 

STRUCTUUR

/image/26/9/peugeot_208_2015_181_fr.25269.jpg

De SUV PEUGEOT 2008 heeft een ultralicht koetswerk dat de rijprecisie verhoogt. De structuur is speciaal bestudeerd om de kinetische energie die bij diverse soorten botsingen vrijkomt maximaal te absorberen en zo de gevolgen voor personen en voertuigen te minimaliseren.

Dat maakt de auto sterk en lichti, wat de wendbaarheid, de zuinigheid en het rijgenot ten goede komt.

AIRBAGS

/image/50/3/peugeot_suv2008_layout5-2.26503.jpg

Bij een aanrijding worden de inzittenden van de SUV PEUGEOT 2008 standaard beschermd door 6 airbags:


• 2 frontairbags die het hoofd en bovenlichaam van bestuurder en voorpassagier beschermen bij een frontale botsing.
• 2 zijairbags die bestuurder en voorpassagier beschermen bij een zijdelingse aanrijding.
• 2 gordijnairbags die het hoofd van de voorste en achterste inzittenden beschermen.

STATISCHE KRUISPUNTVERLICHTING

/image/50/4/peugeot_suv2008_layout4-3.26504.jpg

Met ingeschakelde dimlichten of grootlichten en bij het gebruik van de richtingaanwijzers of in een bepaalde stuurhoek zorgt deze functiei ervoor dat de binnenkant van een bocht wordt verlicht door een mistlicht bij een snelheid van minder dan 40 km/u (in de stad, op een bochtige weg, op een kruispunt, bij het parkeren...).

PEUGEOT CONNECT SOS & ASSISTANCE

/image/50/5/peugeot_suv2008_layout5-3.26505.jpg

PEUGEOT maakt het noodoproepsysteem in Europa meer toegankelijk. Wanneer elke minuut telt, reageert PEUGEOT Connect SOS bliksemsnel.


• Automatische noodoproep: wanneer de airbags of pyrotechnische veiligheidsgordels worden geactiveerd, plaatst het voertuig automatisch een noodoproep zonder tussenkomst vanwege de bestuurder. PEUGEOT Connect SOSi lokaliseert dan het voertuig, brengt een telefonische verbinding tot stand met de inzittenden en stuurt de nodige hulp. De communicatie verloopt in de taal van de eigenaar van het voertuig.

•  Manuele noodoproep: in een noodsituatie (onwel worden, agressie) kan de bestuurder Peugeot Connect SOS oproepen. Daartoe drukt men gedurende 3 seconden op de SOS-knop op de plafondconsole.
• Assistentie met lokalisatie: bij immobilisatie van het voertuig kan een noodoproep worden gelanceerd door de PEUGEOT leeuwenknop op de plafondconsole 3 seconden lang in te drukken. Een stem bevestigt wanneer de oproep is gelanceerd.