ELEKTRISCH GAMMA VAN PEUGEOT

Peugeot Elektrische wagens
Peugeot Elektrische wagens

Ga voor nulemissie met de elektrische modellen van Peugeot. Ons gamma elektrische wagens biedt voor elk wat wils, van een ultracompacte stadswagen over een familiale ludospace tot een functioneel bedrijfsvoertuig.
De 100% elektrische Peugeots combineren innovatief design met opmerkelijke milieuprestaties en absolute toptechnologie.

ELEKTRISCHE MODELLEN VAN PEUGEOT : WAT ZIJN VOORDELEN ?

/image/24/2/peugeot-208-1902hm103-newcrop.607242.jpg

Zuinig, makkelijk en gebruiksvriendelijk - ontdek de voordelen van de 100% elektrische Peugeots.

Een nieuwe manier van rijden

    

In een elektrische Peugeot ervaar je een nieuwe vorm van rijcomfort, met dank aan de stille en trillingsvrije motor. Bovendien is elektrisch rijden ook fun, met name door het instant koppel voor vlot accelereren en de afwezigheid van een versnellingsbak.

Zo stoot een elektrische Peugeot geen gram CO2 uit en bedraagt het rijbereik tot 340 km (volgens de WLTP-norm).

Besparing

      

Om het totale kostenplaatje van een wagen te berekenen, moet niet alleen de aankoopprijs in acht worden genomen, maar ook de kosten van energie (elektriciteit of brandstof), verzekering en onderhoud. Met een elektrische Peugeot bespaar je gemiddeld 40% op verbruik en tot 30% op onderhoud vergeleken met een klassieke wagen.

Bovendien geniet je van een vrijstelling van de jaarlijkse verkeersbelasting en de BIV in Vlaanderen (niet geldig voor leasingvoertuigen).

Gebruiksgemak

    

Zeg tanken vaarwel en maak je het leven makkelijk met een elektrische wagen die snel en intuïtief op te laden is. Dankzij de verschillende laadsystemen vind je altijd en overal een laadpunt.

Met de MyPeugeot app kunnen bepaalde functies van jouw wagen op afstand worden bediend.

ONTDEK ONS GAMMA ELEKTRISCHE WAGENS

Peugeot SUV e-2008

De nieuwe e-2008, de elektrische SUV

Ontdek de nieuwe compacte SUV uit het elektrisch Peugeot-gamma. Met zijn nieuw design dat extra stoer en sportief oogt, en de nieuwe Peugeot i-Cockpit 3D staat deze nieuwe SUV Peugeot e-2008 garant voor innovatieve e-mobiliteit. Een autonomie van 310 km WLTP maakt hem ook geschikt voor lange ritten.

Peugeot e-208

De nieuwe e-208, de elektrische stadswagen

Ontdek deze nieuwe elektrische stadswagen van Peugeot.  Met zijn pittige en eigentijdse lijn is de nieuwe Peugeot 208 de ideale metgezel, altijd en overal. Ontdek de gloednieuwe i-Cockpit® 3D die je een nieuwe, immersieve rijervaring bezorgt, met dank aan de projectie van rijgegevens in de vorm van een hologram.

EEN ELEKTRISCHE WAGEN OPLADEN

Hoe wordt een elektrische Peugeot opgeladen?

De elektrische modellen van Peugeot kunnen op verschillende manieren worden opgeladen om je het leven te vergemakkelijken.  Bovendien gaat het opladen praktisch en snel, op vlotte en intuïtieve wijze.

/image/25/6/peugeot-208-2019-017-fr.607256.jpg

Opladen thuis, op het werk

Een elektrische Peugeot kan probleemloos bij jou thuis of op het werk worden opgeladen.
Deze manier van opladen is handig en voordelig.

  • Opladen via een gewoon stopcontact (1,8 kW)
  • Opladen via een speciaal stopcontact (3,2 kW). Dit stopcontact heeft een groter debiet dan een gewoon stopcontact.  
  • Of je kan ook opteren voor een Wallbox (7,4 kW) waarmee het opladen nog sneller gaat. Zo kan een batterij volledig worden opgeladen in 7u30 u. Met een speciale kabel kan dit zelfs in 5 u.   

Als eigenaar van een elektrische Peugeot geniet je automatisch van de expertise van onze partner, Zeborne, voor de beste dienstverlening en begeleiding op maat voor je laadoplossing.

/image/25/3/peugeot-208-1902hm002.607253.jpg

Opladen via een publiek laadpunt

Net als tankstations voor gewone auto's is er ook een netwerk van publieke laadpalen voor elektrische wagens. Dit omvangrijke netwerk neemt snel en gestaag uitbreiding. Momenteel zijn er meer dan 5.000 laadpunten in België en meer dan 110.000 in heel Europa.

Er zijn ook snellaadpalen (100 kW, gelijkstroom) waarmee wagens die er compatibel mee zijn sneller kunnen worden opgeladen. Publieke snelladers kunnen een batterij in 30 minuten voor 80% opladen.

VIND OPLAADPUNTEN IN DE BUURT

ECORIJTIPS

/image/25/7/peugeot-208-2019-132-fr.607257.jpg

Ecorijden is een zuinige manier van rijden waarmee de autonomie van jouw elektrische wagen kan worden gemaximaliseerd.
Probeer zo vlot mogelijk te rijden zonder hard te accelereren noch bruusk te remmen.

Maak gebruik van de stand Brake
In plaats van voortdurend het rempedaal te gebruiken, rem je beter op de motor om zo energie te recupereren en de batterij op te laden bij het remmen en vertragen.

Gebruik de ecomodus
Elektrische wagens beschikken over een zgn. "ecomodus" om energie te besparen door het motorvermogen te beperken. Deze modus is aangewezen in de stad omdat er dan minder vermogen is vereist dan op autosnelwegen.

Maak gebruik van preconditioning
Maak tijdens het opladen van jouw wagen gebruik van preconditioning om het energieverbruik van verwarming en airconditioning te beperken tijdens het rijden. Het interieur verwarmen of koelen tijdens het opladen, gaat niet ten koste van de autonomie.

Let op de banden
De banden van een auto moeten altijd in goede staat worden gehouden, ongeacht de motor. Bij elektrische wagens gaat het niet alleen om de rijveiligheid maar ook om het energieverbruik dat sterk toeneemt bij onaangepaste banden of een te lage bandenspanning.

AANKOOP VAN EEN ELEKTRISCHE PEUGEOT

Financiering van een elektrische wagen

Peugeot biedt verschillende mogelijkheden om jouw elektrische wagen te financieren. Kies de formule die het best bij jou past.

Private Lease

/image/24/4/peugeot-e-legend-1809heme440.607244.jpg

Financiering

/image/24/5/peugeot-508-2018-423-fr.607245.jpg

Free2Move Lease

/image/24/6/peugeot-308gti-2017-407-fr.607246.jpg

Private Lease

Huur met aankoopoptie of leasing, biedt u eveneens de mogelijkheid om elektrisch re rijden tegen betaling van een maandelijkse huurprijs. Naast deze huurprijs staat u zelf in voor het gebruik van de wagen. 
Na afloop van het huurcontract kan de wagen worden aangekocht.

Financiering

Peugeot biedt u ook de mogelijkheid om uw elektrische wagen op krediet te kopen met een eenvoudige en flexibele financiering. De terugbetalingstermijn kiest u zelf in functie van uw maandelijks budget. Ook de datum van de maandelijkse aflossing bepaalt u zelf. Bovendien kan u tot 100% van de aankoopsom financieren.

Free2Move Lease

Free2Move Lease biedt u de mogelijkheid om elektrisch te rijden tegen betaling van een maandelijkse huurprijs. U betaalt alleen voor het gebruik. Het belangrijkste voordeel van deze financieringsformule is dat ze diverse diensten omvat zoals onderhoud, reparatie en zelfs pechverhelping.
In tegenstelling tot huur met aankoopoptie kan de wagen na afloop van het huurcontract niet worden aangekocht.

DIENSTEN VAN PEUGEOT

Met de diensten van MyPEUGEOT en Free2Move Services kon je nog nooit zo vrij beschikken over jouw elektrische wagen.

/image/25/1/peugeot-208-2019-346-fr.607251.jpg

E-REMOTE CONTROL

Beheer en plan het opladen gewoon via jouw smartphone. Je kan ook de temperatuur aan boord regelen.

/image/25/2/peugeot-208-2019-348-fr.607252.jpg

CHARGEMYCAR MET FREE2MOVE SERVICES

Plan jouw elektrische ritten om met een gerust gemoed de weg op te gaan dankzij de laadpunten van Free2Move.

/image/25/0/peugeot-208-2019-386-fr.607250.jpg

MOBILITY PASS

Wil je nog meer autonomie? Dan bieden wij de mogelijkheid om tegen een voordelig tarief een wagen met verbrandingsmotor te huren.

Naast diensten die specifiek zijn bedoeld voor elektrische wagens, bieden wij nog tal van andere diensten die het leven makkelijker maken.

MYPEUGEOT® APP

/image/25/9/visuel-mypeugeot-e208.607259.png

Geniet in real-time van gepersonaliseerde en gesynchroniseerde diensten dankzij de gratis MyPeugeot app:

  • Hou de status van je wagen in het oog (rijgegevens, locatie)
  • Snel en vlot toegang tot pechverhelping
  • Beheer het onderhoud en de diensten van je wagen
/image/24/7/pc69-peugeot-508-2018-458-fr.432211.20.607247.jpg

VOOR PROFESSIONALS

Zelfstandigen, vrije beroepen, bedrijfsleiders, fleet managers of kaderleden, ontdek de elektrische modellen van Peugeot, de bijbehorende diensten en aanbiedingen voor onze professionele klanten.

ANDERE VRAGEN OVER ELEKTRISCHE WAGENS

Presteren elektrische wagens minder goed dan andere wagens?

Dat elektrische wagens minder goed zouden presteren dan andere wagens is een fabeltje. Elektrische wagens zijn weliswaar stiller maar presteren daarom niet minder goed. Ze halen vergelijkbare snelheden maar bieden meer comfort dankzij hun stille en trillingsarme motor. Elektrische wagens accelereren en remmen ook even goed dat wagens met een verbrandingsmotor.

Zijn elektrische wagens duurder dan andere wagens?

Bij aankoop zijn elektrische wagens inderdaad duurder dan wagens met een verbrandingsmotor. De totale kostprijs van een auto blijft echter niet beperkt tot de aankoopprijs. Hierbij dienen immers ook de kosten van brandstof, verzekering en onderhoud te worden opgeteld. Wanneer met al deze factoren rekening wordt gehouden, blijken elektrische wagens goedkoper te zijn dan andere wagens.
Gemiddeld bespaar je met een elektrische wagen tot 40% op verbruik en 30% op onderhoud vergeleken met een wagen met verbrandingsmotor.

Zijn elektrische wagens echt milieuvriendelijker dan andere wagens?

Een eerste doorslaggevend argument in het voordeel van elektrische wagens is dat ze geen CO2 uitstoten. Nog een niet te verwaarlozen aspect is dat de koolstofafdruk van de productie van een elektrische wagen, met name van de batterij, na ongeveer twee jaar is gecompenseerd.
Bovendien evolueert de recyclage van batterijen voortdurend. Op die manier kan ook de koolstofafdruk van de productie ervan worden gecompenseerd.
Dit alles maakt een elektrische wagen milieuvriendelijker dan een wagen met verbrandingsmotor.

ZET EEN STAP VERDER

ONTDEK OOK