TECHNOLOGIE & VEILIGHEID

De PEUGEOT Boxer beschikt over een efficiënte uitrusting die niet alleen het rijden vergemakkelijkt maar ook de veiligheid van de inzittenden garandeert.

TECHNOLOGIEËN & COMMUNICATIE

/image/64/8/peugeot-3008-2016-903-fr.402648.jpg

HILL DESCENT CONTROL

Hill Descent Control i (daalsnelheidsregeling) - in combinatie met standaard ESP en intelligente tractiecontrole - houdt de snelheid constant onder 30 km/u en helpt zo de bestuurder bij het afdalen van een helling met beperkte grip van minstens 8%, zonder dat die het gas- noch rempedaal hoeft te bedienen.

/image/64/9/peugeot-box-2014-053-fr.402649.jpg

ACHTERUITRIJCAMERA

Voor nog meer rijgemak en rijveiligheid is de PEUGEOT Boxer leverbaar met een achteruitrijcamera i

Bij het achteruit manoeuvreren geeft die een beeld van achteraan de Boxer op het touchscreen i van het audiosysteem, compleet met handige richtlijnen.

Voor alle veiligheid licht het scherm automatisch op bij het openen van de achterdeuren en het inschakelen van de achteruitversnelling.

/image/64/6/peugeot-box-2014-037-fr.151367.402646.jpg

TOUCHSCREEN

Het 5’’ touchscreen biedt toegang tot het navigatiesysteem i.

Het uitlezen van SMS-berichten en de Connecting Box dragen bij tot een ontspannen en serene rijstijl.

RIJHULPSYSTEMEN

/image/65/0/peugeot-box-2014-069-fr.402650.jpg
  • Met de programmeerbare snelheidsbegrenzer en -regelaar i kan respectievelijk een maximumsnelheid worden ingesteld of een bepaalde snelheid worden aangehouden, ook op hellingen.
  • ESP standaard met Hill Descent Control i - in combinatie met intelligente tractiecontrole - houdt de snelheid constant onder 30 km/u en helpt zo de bestuurder bij het afdalen van een helling met beperkte grip van minstens 8%, zonder dat die het gas- noch rempedaal hoeft te bedienen.
  • Load Adaptative Control i laat ESP rekening houden met de belading en verdeling ervan. Zo behoudt de bestuurder steeds de controle over het stuur, ook in noodsituaties
  • Met de bandenspanningscontrole i is elk wiel voorzien van een sensor die de bestuurder waarschuwt bij een lekke band of te lage bandenspanning.
  • Rijstrookassistentie i monitort de weg permanent met behulp van een camera die boven de achteruitkijkspiegel is geplaatst.

VEILIGHEID

/image/64/7/peugeot-box-2014-068-fr.402647.jpg

Het volledig nieuw ontworpen remsysteem werd aangepast en versterkt om het akoestisch comfort en de efficiëntie te verhogen. Met vier schijfremmen standaard beschikt de PEUGEOT Boxer nu over een ultraperformant remsysteem.

Voor een nog betere zichtbaarheid is de PEUGEOT Boxer leverbaar met mistlichten van polycarbonaat i die onderin de voorbumper zijn geïntegreerd.

Ter bescherming van de inzittenden bij een ongeval is de PEUGEOT Boxer uitgerust met airbags: 1 bestuurdersairbag en 1 passagiersairbag i voorin.

Versterkte structuur van de PEUGEOT Boxer:

  • Een versterkte koetswerkstructuur met kreukelzone vooraan die botskrachten absorbeert
  • Een ultrastijve stalen structuur ter bescherming van de inzittenden - versterkte voordeuren die bijdragen tot de stijfheid van het geheel
  • Een geoptimaliseerde voorwielophanging die de botskrachten bij een frontale aanrijding deels afleiden onder de wagen
  • Veiligheidspedalen en een veiligheidsstuurkolom die de bestuurder helpen beschermen.