RIJERVARING

De nieuwe 508 is als intelligente en innovatieve wagen uitgerust met diverse voorzieningen die het rijden veiliger en makkelijker maken.

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot Connecti waakt over u bij een ongeval. Wanneer de airbags of gordelspanners worden geactiveerd, plaatst het systeem automatisch een noodoproep. Een noodoproep kan ook manueel worden geplaatst met de SOS-knop op het dashboard. De wagen wordt dan gelokaliseerd en de nodige hulp wordt ter plaatse gestuurd.

 

/image/80/6/la_securite_de_la_nouvelle_peugeot_5081.26806.jpg

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcameraiwordt automatisch geactiveerd wanneer in achteruit wordt geschakeld.
Zo krijgt de bestuurder via het touch screen een duidelijk zicht op de omgeving achter de wagen.

 

/image/80/7/aide_au_stationnement_et_surveillance_dangle_mort.26807.jpg

PARKEERHULP EN DODEHOEKBEWAKING

Parkeersensoren vooraan en achteraani informeren de bestuurder audiovisueel over de afstand tot obstakels.

Dankzij vier sensoren in de voor- en achterbumper waarschuwt de dodehoekbewaking (steeds in combinatie met parkeersensoren vooraan) de bestuurder tijdens het rijden wanneer er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. In de buitenspiegel aan de betreffende zijde gaat dan een oranje verklikkerlichtje branden.

 

HEAD-UP KLEURENDISPLAY

/image/77/2/06.26772.jpg

Hou essentiële info in het oog zonder uw blik af te wenden van de weg !

Het head-up displayi projecteert deze gegevens in kleur op een neerklapbaar paneel in het gezichtsveld. Zo wordt de bestuurder permanent geïnformeerd over rijsnelheid, snelheidsregelingi en navigatiei, wat de rijveiligheid ten goede komt.

 

MEEDRAAIENDE LICHTEN

Bij een snelheid van minder dan 40 km/u wordt de binnenkant van een bocht verlicht door het voormistlicht, zowel met ingeschakelde dimlichten als met ingeschakelde grootlichten. Deze extra verlichtingi komt goed van pas in de stad, op kruispunten, op bochtige wegen en bij het parkeren…

 

ELEKTRISCHE PARKEERREM

De elektrische parkeerremi wordt automatisch opgezet bij het afzetten van de motor, ook wanneer die afslaat, en automatisch afgezet bij het wegrijden. Er is ook een hellingstarthulpfunctie die het voertuig tijdelijk (2 sec.) immobiliseert bij het wegrijden op een helling.

 

ESP

Met zijn stabiliteitscontrole ESP weet de Peugeot 508 een superieure wegligging te combineren met een hoge actieve veiligheidsgraad. De combinatie van een antiblokkeerfunctie (ABS), antispinfunctie (ASR), elektronische remkrachtverdeling (EBV en CBC), noodremfunctie (AFU) antistilvalfunctie (MSR) en intelligente tractiecontrole laat de Peugeot 508 ook veilig rijden op gladde ondergrond.

AIRBAGS

/image/80/9/la_securite_de_la_nouvelle_peugeot_5084.26809.jpg

Bij een botsing worden de inzittenden beschermd door 6 airbagsi: 2 frontale airbags, 2 laterale airbags voorin en 2 gordijnairbags voorin en achterin.