/image/00/4/peugeot_5008_header.27004.jpg

VEILIGHEID

Met zijn geavanceerde veiligheidsuitrusting laat de Peugeot 5008 zijn bestuurder en passagiers steeds in alle sereniteit de weg op gaan.

ESP STABILITEITSCONTROLE

/image/06/0/peugeot-5008-esp-960.27060.jpg

Alle uitvoeringen van de 5008 beschikken over superieure rijkwaliteiten, met dank aan de actieve veiligheidsuitrusting.

Het ESP (Electronic Stability Program) combineert stabiliteitscontrole met tractiecontrole (ASR) voor maximale grip en controle in alle rijomstandigheden.

/image/06/1/peugeot-5008-isofix-445.27061.jpg

KINDERVEILIGHEID

Om kinderen veilig mee te laten rijden, kunnen de elektrisch bediende zijruiten achterin worden vergrendeld en zijn deze ook uitgerust met een antiklembeveiliging.

Op de tweede zetelrij kunnen kinderzitjes veilig worden gemonteerd : er zijn drie Isofix-bevestigingen met drie verankeringspunten.

/image/06/2/peugeot-5008-airbags445.27062.jpg

AIRBAGS

Airbags beschermen de inzittenden van de 5008 op alle rijen, ook op de 3e rij*.

De 5008 is dus uitgerust met 6 airbags in totaal :

  • 2 laterale airbags voorin
  • 2 frontale airbags (waarvan de passagiersairbag kan worden uitgeschakeld om een kinderzitje mee te voeren)
  • 2 gordijnairbags op de 2 rijen of tot en met de 3e rij*.

*Optie

/image/06/3/peugeot-5008-traction-445.27063.jpg

INTELLIGENTE TRACTIECONTROLE

Deze intelligente tractiecontrole voegt een nieuwe functie toe aan het conventionele systeem. Het detecteert permanent mogelijk gripverlies dat het (weg)rijden zou kunnen bemoeilijken.

Indien verminderde grip wordt gedetecteerd, gaat de intelligente tractiecontrole samen met de ASR-functie voorwielspin tegen om voldoende grip te garanderen en de wagen in het goede spoor te houden.

/image/06/4/peugeot-5008-frein-stationnement-445.27064.jpg

ELEKTRISCHE PARKEERREM & HILL ASSIST

De Peugeot 5008 is standaard uitgerust met een elektrische parkeerrem. Die wordt automatisch ingeschakeld wanneer de motor wordt afgezet en uitgeschakeld bij het wegrijden.

Dit systeem is gekoppeld aan Hill Assist dat de wagen op een helling tijdelijk immobiliseert om makkelijker te kunnen vertrekken zonder achteruit te bollen.

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/06/5/peugeot-5008-connect-sos-960.27065.jpg

Peugeot maakt de noodoproep (eCall) toegankelijk in Europa. Wanneer elke minuut telt, is Peugeot Connect SOS* uw toeverlaat voor een snelle interventie.

Een automatische noodoproep wordt verzonden zodra de airbags zich ontplooien of wanneer de pyrotechnische gordelspanners in werking treden. De oproep vergt géén tussenkomst van de inzittenden. Peugeot Connect SOS* lokaliseert meteen het voertuig, vormt een telefonische verbinding met de inzittenden en verwittigt de betrokken hulpdiensten. Het gesprek vindt plaats in de moedertaal van de eigenaar van de auto.

Een manuele noodoproep: indien de automobilist slachtoffer of getuige is van een kritieke toestand (onwel worden, agressie,...), kan hij heeleenvoudig een oproep doen via Peugeot Connect SOS*. Hiervoor dient hij de SOS-knop op het dashboard in te drukken gedurende 3 seconden.

Momenteel is Peugeot Connect SOS* beschikbaar in 13 Europese landen (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, België, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië, Denemarken en Polen).

*Peugeot Connect SOS is gratis beschikbaar op alle 3008-modellen die zijn uitgerust met de optie Peugeot Connect Nav SOS.