TECHNOLOGIE

De Peugeot 4008 beschikt over een performante en praktische uitrusting die het nodige rijgenot en rijcomfort garandeert.

HILL ASSIST

Om het wegrijden en manoeuvreren op een helling te vergemakkelijken, immobiliseert Hill Assist de wagen kortstondig (ongeveer 2 seconden) om ondertussen het rem- of gaspedaal te kunnen intrappen.

3 RIJMODI

De 4008 combineert opmerkelijk comfort met sublieme rijeigenschappen, zoals het een Peugeot betaamt. Dat is te danken aan een geperfectioneerd onderstel en 3 rijmodi voor de meest uiteenlopende omstandigheden.

In de 4x4 (4WD) modus wordt het koppel automatisch verdeeld over de voor- en achterwielen, wat een optimale wegligging verzekert in alle omstandigheden.

Op droog en effen asfalt kan alleen voorwielaandrijving (2WD) worden ingeschakeld om de wendbaarheid van de 4008 te optimaliseren en het verbruik te minimaliseren.

4WD LOCK is dan weer ideaal voor gladde ondergrond (sneeuw, zand, modder...): er wordt dan tot 1,5 keer meer koppel overgebracht op de achterwielen om tegen lage snelheid mobiel te blijven.

PARKEERHULPSYSTEEM

De Peugeot 4008 is vooraan en achteraan voorzien van een parkeerhulpsysteem: 4 geïntegreerde sensoren vooraan en 4 achteraan detecteren eventuele obstakels en waarschuwen de bestuurder met een geluidssignaal.

HANDENVRIJ OPENEN EN STARTEN

/image/57/7/peugeot_4008_acces_et_demarrage_mains_libres-full.26577.jpg

De traditionele sleutel is bij de 4008 vervangen door een elektronisch ontgrendelings- en startsysteem.

Deze elektronische sleutel blijft gewoon in een zak of tas zitten om de wagen te ontgrendelen en die vervolgens te starten of af te zetten met een eenvoudige druk op de Start/Stop-knop.

Na het uitstappen volstaat een eenvoudige druk op een handgreep op de deuren of de kofferklep om de wagen af te sluiten.