308 SW

VEILIGHEID

De nieuwe Peugeot 308 SW profiteert van alle ervaring en knowhow van Peugeot inzake ophangingssystemen en dat resulteert in een weergaloze wegligging.

DRIVER ASSISTANCE PACK

/image/89/5/driver_assistance_pack1.24895.jpg

De nieuwe Peugeot 308 SW beschikt over een indrukwekkende veiligheidsuitrusting met o.a. het "Driver Assistance Pack" dat bestaat uit actieve cruisecontrol, botsalarm en automatische noodremfunctie. Al deze functies worden aangestuurd door een radar ter hoogte van het onderste radiatorrooster.

De actieve cruisecontrol verlaagt automatisch de ingestelde snelheid wanneer U een voorligger te dicht nadert. Wanneer het snelheidsverschil tussen het voertuig en een voorligger te groot is, zet het botsalarm aan tot remmen om de afstand te vergroten. Is een botsing onafwendbaar, dan verlaagt de automatische noodremfunctie de snelheid met maximum 20 km/u om alsnog een botsing te vermijden of de gevolgen ervan te beperken. Deze functies ontslaan de bestuurder uiteraard niet van de verplichting om het voertuig te allen tijde onder controle te houden conform het verkeersreglement en de rijveiligheidsvoorschriften.

DODEHOEKBEWAKING

/image/94/0/park-assist-600x400.24940.jpg

Net zoals bij de berline wordt de bestuurder dankzij deze technologie, die gebruik maakt van vier sensoren in de voor- en achterbumper, tijdens het rijden gewaarschuwd wanneer er zich een voertuig in de dode hoek bevindt.

In de buitenspiegel aan de betreffende zijde gaat dan een verklikkerlichtje branden.

INTELLIGENTE TRACTIECONTROLE

/image/89/6/contrle_de_traction_intelligent1.24896.jpg

De intelligente tractiecontrole is een geperfectioneerd systeem waarmee veel makkelijker kan worden (weg)gereden op gladde ondergrond (ijzel, sneeuw, regen…).
Deze intelligente tractiecontrole kiest dan automatisch de meest geschikte aandrijving door minder of meer voorwielspin toe te staan op de voorwielen.

AIRBAGS

De nieuwe Peugeot 308 SW is uitgerust met 6 airbags:

  • 2 frontairbags die het hoofd en bovenlichaam van bestuurder en voorpassagier beschermen bij een frontale botsing.
  • 2 zijairbags die bestuurder en voorpassagier beschermen bij een zijdelingse aanrijding. 
  • 2 gordijnairbags die het hoofd van de voorste en achterste inzittenden beschermen.

EuroNCAP

Ondanks het lagere gewicht is de structuur van de Peugeot 308 SW speciaal bestudeerd om de kinetische energie die bij diverse soorten botsingen vrijkomt maximaal te absorberen en zo de gevolgen voor personen en voertuigen te minimaliseren.

PEUGEOT CONNECT SOS

/image/81/1/39.23811.jpg

Peugeot maakt het noodoproepsysteem in Europa meer toegankelijk. Wanneer elke minuut telt, dan reageert Peugeot Connect SOS* bliksemsnel.

*Peugeot Connect SOS is in optie leverbaar op de nieuwe 308 SW onder voorbehoud van aanvaarding bij het bestellen van de wagen.

- Automatische noodoproep: wanneer de airbags of pyrotechnische veiligheidsgordels worden geactiveerd, plaatst het voertuig automatisch een noodoproep zonder tussenkomst vanwege de bestuurder. Peugeot Connect SOS lokaliseert dan het voertuig, brengt een telefonische verbinding tot stand met de inzittenden en stuurt de nodige hulp. De communicatie verloopt in de taal van de eigenaar van het voertuig.

- Manuele noodoproep: in een noodsituatie (onwel, agressie) kan de bestuurder Peugeot Connect SOS oproepen. Daartoe drukt men gedurende 3 seconden op de SOS-knop op de plafondconsole.