308 SW

INTERIEUR

Aan boord van de nieuwe Peugeot 308 SW gaan design en innovatie hand in hand voor een exclusieve rijervaring. Deze zin voor detail, opmerkelijke ruimte en techno-intuïtieve cockpit resulteren in een nieuwe vorm van autorijden.

PEUGEOT i-Cockpit

/image/79/8/25.23798.jpg

Aan boord van de nieuwe Peugeot 308 SW neemt de bestuurder plaats in een innovatieve, functionele cockpit: de Peugeot i-Cockpit.

Met een gestructureerde en luchtige ruimte, weinig knoppen en nobele materialen wordt het interieurontwerp van de nieuwe 308 gekenmerkt door zin voor detail en afwerking. Het uitgepuurde design is onuitgegeven en zeer innoverend in de autowereld.

Op de 29e editie van het Festival Automobile International kreeg de nieuwe Peugeot 308 SW de prijs van Plus Bel Intérieur 2013 (zowel berline als SW) toegekend voor een jury van experts en personaliteiten, niet alleen uit de autosport maar ook uit de wereld van de architectuur, mode, design, cultuur en media. Deze onderscheiding geldt voor de originaliteit, moderniteit en kwaliteit van de Peugeot i-Cockpit als typerend onderdeel van Peugeot-interieurs.

Een klein stuur, head-up display, groot 9,7’’ touch screen en hoge middenconsole staan garant voor een weergaloze en hoogwaardige rijervaring.

PURE KWALITEIT

Het interieur van de nieuwe Peugeot 308 SW valt op door zijn uitgepuurde stijl. Elk onderdeel en elk detail getuigen van een sobere elegantie: zeer weinig knoppen, een high-tech volumeregelaar en mat verchroomde of zwart gelakte deurpanelen en sierelementen… Met een perfect in het zacht beklede dashboard geïntegreerd touch screen als technologische blikvanger.

 

PANORAMISCH DAK

i echec de chargement du média

Met zijn glazen panoramadak* en 1,69 m² grote beglazing biedt de nieuwe 308 SW een aangenaam gevoel van licht en ruimte.

* Standaard of optie naargelang de versie.

/image/92/2/eran-tactile-peugeot-nouvelle-308-video.24922.jpg

TOUCHSCREEN

In de nieuwe Peugeot 308 SW beschikt de bestuurder over een groot touchscreen van 9,7’’ dat naar de bestuurderspost toe is gedraaid en mooi is geïntegreerd in de middenconsole. Alle functies kunnen zo worden bediend met de vingertoppen. Aanraaktoetsen en diverse snelkoppelingen maken de bediening intuïtief en personaliseerbaar.

/image/92/3/petit_volant.24923.jpg

KLEIN STUUR

Het kleine stuur van de nieuwe Peugeot 308 SW nodigt uit tot rijden. De kleine diameter bevordert de wendbaarheid en verhoogt tevens het rijgenot. Bovendien ligt het prettig in de hand en oogt het ook bijzonder elegant met de Nappalederen bekleding en stiksels (naargelang de versie).

/image/92/4/combine.24924.jpg

DASHBOARD

Het bijzonder verzorgde instrumentenpaneel combineert technologie met de elegantie van een horloge. Bij het starten maken de wijzers een synchrone beweging, terwijl de lichtgevende schaalverdeling de aandacht trekt. Dankzij het hooggeplaatste instrumentenpaneel hoeft de bestuurder de weg nooit uit het oog te verliezen om informatie uit te lezen, wat zowel het rijcomfort als de rijveiligheid ten goede komt.

BAGAGERUIMTE

/image/88/3/coffre-11.24883.jpg
/image/92/6/coffre1.24926.jpg
/image/92/7/coffre11.24927.jpg

Met een lengte van 4.585 mm, een breedte van 1.804 mm en een hoogte van 1.471 mm heeft de bagageruimte van de Peugeot 308 SW de ideale afmetingen voor een break.

Samen met de praktische opbergruimte onder de laadvloer bedraagt het laadvolume 610 dm³ (VDA 210 of 660 liter water), één van de grootste in zijn klasse.

Met de mooi afgewerkte sjorhaken* op verchroomde rails* kan elke lading probleemloos worden geïmmobiliseerd.

*Standaard of optie naargelang de versie.

MAGIC FLAT

i echec de chargement du média

Voor maximaal gebruiksgemak is de nieuwe 308 SW standaard uitgerust met een "Magic Flat" achterbank. Met behulp van 2 handige bedieningselementen kunnen beide delen van de achterbank in een oogwenk worden neergeklapt, het lijkt wel "magie": zo ontstaat een volledig vlakke laadvloer en een laadruimte met een totale inhoud van 1660 dm³ VDA 214 !