308 5-deurs

VEILIGHEID

De nieuwe 308 profiteert van alle ervaring en knowhow van Peugeot inzake ophangingssystemen en dat resulteert in een weergaloze wegligging in alle veiligheid.

DRIVER ASSISTANCE PACK

i echec de chargement du média

De nieuwe Peugeot 308 beschikt over een veiligheidsuitrusting met o.a. het Pack Driver Assistance dat bestaat uit actieve cruisecontrol, botsingwaarschuwing en automatische noodremassitent. Al deze functies worden aangestuurd door een radar ter hoogte van het onderste radiatorrooster.

De actieve cruisecontrol verlaagt automatisch de ingestelde snelheid wanneer een voorligger te dichtbij komt. Wanneer het snelheidsverschil tussen het voertuig en een voorligger te groot is, zet het botsalarm aan tot remmen om de afstand te vergroten.

Is een botsing onafwendbaar, dan verlaagt de automatische noodremfunctie de snelheid met maximum 20 km/h om alsnog een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Deze functies ontslaan de bestuurder uiteraard niet van de verplichting om het voertuig te allen tijde onder controle te houden conform het verkeersreglement en de rijveiligheidsvoorschriften.

 

ACHTERUITRIJCAMERA

i echec de chargement du média

De achteruitrijcamera laat zien wat er zich achter de wagen bevindt en waarschuwt ook met een geluidssignaal: de camera bevindt zich op de achterklep en wordt automatisch ingeschakeld wanneer in achteruit wordt geschakeld, waarbij het beeld op het touchscreen verschijnt. Gekleurde lijnen geven de afstand tot objecten aan.

 

DODEHOEKBEWAKING EN PARK ASSIST

/image/86/9/park-assist-600x400.23869.jpg

Net zoals bij de berline wordt de bestuurder dankzij deze technologie, die gebruik maakt van vier sensoren in de voor- en achterbumper, tijdens het rijden gewaarschuwd wanneer er zich een voertuig in de dode hoek bevindt. In de buitenspiegel aan de betreffende zijde gaat dan een verklikkerlichtje branden.

Beschikbaar in optie vanaf het niveau Allure, is Park Assist gekoppeld aan de dodehoekbewaking. Met behulp van ultrasoonsensoren detecteert Park Assist geschikte parkeerplaatsen en vergemakkelijkt zo het (in)parkeren. De ultrasone sensoren en de besturing parkeren de wagen voor u. Het gas geven, het remmen, het schakelen en ontkoppelen worden aan u overgelaten. Tijdens het in- en uitparkeren levert het systeem u de nodige info aan de hand van visuele en geluidssignalen zodat u veilig parkeert.

 

 

 

/image/80/8/16.23808.jpg

AIRBAGS

De nieuwe Peugeot 308 is uitgerust met 6 airbags:

  • 2 frontairbags die het hoofd en bovenlichaam van bestuurder en voorpassagier beschermen bij een frontale botsing.
  • 2 zijairbags die bestuurder en voorpassagier beschermen bij een zijdelingse aanrijding. 
  • 2 gordijnairbags die het hoofd van de voorste en achterste inzittenden beschermen.
/image/81/1/39.23811.jpg

PEUGEOT CONNECT SOS

Peugeot Connect waakt over u in het geval van een ongeluk. Wanneer de airbags of pyrotechnische veiligheidsgordels worden geactiveerd, plaatst het voertuig automatisch een noodoproep zonder tussenkomst vanwege de bestuurder. De communicatie verloopt in de taal van de eigenaar van het voertuig. In een noodsituatie (onwel, agressie) kan de bestuurder een manuele noodoproep plaatsen. Daartoe drukt men gedurende 3 seconden op de SOS-knop op de plafondconsole. Peugeot Connect SOS lokaliseert het voertuig, brengt een telefonische verbinding tot stand met de inzittenden en stuurt de nodige hulp.

/image/92/6/15.23926.jpg

EuroNCAP

Ondanks het lagere gewicht is de structuur van de Peugeot 308 speciaal bestudeerd om de kinetische energie die bij diverse soorten botsingen vrijkomt maximaal te absorberen en zo de gevolgen voor personen en voertuigen te minimaliseren.

ABS/ESP

/image/81/4/abs-gallerie-full-1920x1080.23814.jpg

De intelligente tractiecontrole, beschikbaar vanaf de versie Allure, is een geperfectioneerd systeem waarmee veel makkelijker kan worden (weg)gereden op gladde ondergrond (ijzel, sneeuw, regen…). Hierbij wordt de voorwielspin individueel gedoseerd.