308 5-deurs

INTERIEUR

Het interieur van de nieuwe Peugeot 308 is fraai en functioneel tegelijk. Het uitgepuurde, ultrafunctionele design draagt bij tot een geslaagde ergonomie voor heel nieuwe rijsensaties.

PEUGEOT i-Cockpit

/image/77/4/i-cockpit-full.23774.jpg

Aan boord van de nieuwe Peugeot 308 neemt de bestuurder plaats in een innovatieve, functionele cockpit: de Peugeot i-Cockpit. uitgeroepen tot het mooiste interieur van wagens gecommercialiseerd in 2013 tijdens de 29ste editie van het Festival Automobile International.

De bestuurderspost is het resultaat van een streng lastenboek en wordt gekenmerkt door een compact stuur, een hoog geplaatst instrumentenbord met strak design en een hoge middenconsole. Hij is tevens voorzien van een groot 9,7" touchscreen. Dit high-tech instrument is naar de bestuurder toe gericht en biedt intuïtief toegang tot tal van functies en applicaties die de nieuwe Peugeot 308 in petto heeft.

SUPERIEURE KWALITEIT

Elk onderdeel van het interieur is perfect geïntegreerd: zeer weinig knoppen zijn zichtbaar, het aanraakscherm is een technologisch hoogstandje en de volumeregeling is typerend voor de premium technologie.

Het dashboard is volledig bekleed met schuimrubber terwijl de mat verchroomde en glanzend zwarte afwerking de aandacht voor detail accentueren.

GLAZEN PANORAMISCH DAK

/image/78/0/07.23780.jpg

Het glazen panoramisch dak* laat nog meer licht in het interieur en verhoogt zo het welbehagen van de inzittenden.

Voor nog meer comfort bij felle zon, innoveert de Peugeot 308 ook hier met een nieuw, fijn geperforeerd zonnescherm dat 95% van het licht filtert.

*Standaard of optie naargelang de versie

TOUCH SCREEN

i echec de chargement du média

De bestuurder beschikt over een groot touch screen van 9,7'' dat naar hem is gericht en perfect is geïntegreerd in het instrumentenpaneel. Alle functies zijn makkelijk toegankelijk met de vingertoppen en de talrijke snelkoppelingen maken het gebruik ervan intuïtief en personaliseerbaar.

/image/84/4/petit-volant-peugeot-nouvelle-308.23844.jpg

KLEIN STUUR

Het kleine stuur van de nieuwe Peugeot 308 nodigt uit tot rijden. De kleine diameter verhoogt niet alleen de wendbaarheid maar ook het rijgenot.

Deze natuurlijke en sensoriële ervaring gaat vanaf het afwerkingsniveau Active gepaard met nog meer elegantie dankzij de afwerking met Nappaleder en sierstiksels.

/image/84/5/combine-peugeot-nouvelle-308.23845.jpg

INSTRUMENTEN

Het bijzonder verzorgde instrumentarium combineert technologie met de elegantie van een horloge. Bij het starten maken de wijzers een synchrone beweging terwijl de lichtgevende schaalverdeling de aandacht trekt.

Dankzij het hoog geplaatste instrumentarium hoeft de bestuurder de weg nooit uit het oog te verliezen om informatie uit te lezen, wat zowel het rijcomfort als de rijveiligheid ten goede komt.

/image/84/6/coffre-290x310.23846.jpg

BAGAGERUIMTE

De nieuwe Peugeot 308 biedt één van de ruimste koffers van zijn segment. Hij biedt een totaal volume van 420 dm³ VDA wat overeenkomt met 470 l water.

BEKLEDINGEN

Afhankelijk van het afwerkingsniveau is er keuze uit maximum 7 bekledingen. De bekledingen dragen bij tot een verschillende sfeer volgens het uitrustingsniveau.

Afwerking in grijs geborsteld aluminium, glanzend zwart, mat chroom, leder* of stof… diverse mogelijkheden die een sfeer van eigentijdse verfijning scheppen in de auto.

* In optie naargelang de versie.

GELUID & AUDIO

i echec de chargement du média

Het touchscreen van de nieuwe Peugeot 308 is compatibel met diverse apparatuur die kan worden aangesloten via een jack- of usb-poortje. Selecteer op basis van de hoezen, stel een playlist samen en sla de muziek van je keuze op: met het optionele navigatiesysteem Peugeot Connect Nav is er 6,9 GB opslagruimte beschikbaar. Aan keuze is er dus alvast geen gebrek…

Voortaan hoeft men ook niet meer te wachten tot men thuis is om in een foto-album te bladeren: dat kan nu ook bij stilstand via het touchscreen en een usb stick.

 

HIFI Denon

Peugeot en Denon werkte nauw samen bij de ontwikkeling van dit nieuwe Denon HIFI-systeem* van de 308. Het is een staaltje toptechnologie op maat met 8 luidsprekers, een subwoofer en een digitale versterker.

De mogelijke keuze tussen 2 geluidsverdelingen en 5 toonsferen garandeert zowel aan de bestuurder als de andere inzittenden een krachtig, precies en natuurlijk geluid.

*Optie