308 5-deurs

"Eenvoud is de ultieme verfijning": de nieuwe Peugeot 308 belichaamt het devies van Leonardo da Vinci. Bij de ontwikkeling van deze elegante wagen, met zijn innovatieve styling en geavanceerde technologie, werd dan ook niets aan het toeval overgelaten.

UITGEPUURD DESIGN

/image/78/8/13.23788.jpg

Met zijn uitgepuurd en evenwichtig design is de nieuwe Peugeot 308 een elegante verschijning.

Strakke lijnen, precieze contouren en atletische vormen maken dat de 308 efficiëntie en lichtheid ademt. Deze fraaie styling gaat bovendien gepaard met stoere en sportieve kenmerken: brede sporen, mooi gevulde wielkasten, een verchroomd radiatorrooster en een piramidale achtersteven.

SUPERIEURE KWALITEIT

/image/83/4/pure-qualite-peugeot-nouvelle-308.23834.jpg

Elk aspect, elk oppervlak, elk detail van de nieuwe Peugeot 308 werd met de grootste zorg bejegend.

Vanaf de ontwerpfase werd bijzonder veel aandacht besteed aan minimale spelingen en naden. De lichtsignatuur vooraan, achteraan en binnenin gaat gepaard met LED's in de buitenspiegels, wat resulteert in een evenwichtig geheel. Ten slotte zijn ook het verchroomde radiatorrooster en de kofferlijn typerend voor de superieure kwaliteit van de nieuwe Peugeot 308.

DYNAMISCH WEGGEDRAG

/image/83/5/comportement-dynamique-peugeot-nouvelle-308.23835.jpg

De nieuwe Peugeot 308 profiteert van alle ervaring en knowhow van Peugeot inzake ophangingssystemen en dat resulteert in een sublieme wegligging.

De stijl, de afmetingen en het verlaagde zwaartekrachtpunt van de nieuwe Peugeot 308 hebben een impact op de aërodynamica. De 308 levert uitzonderlijke Cx- (luchtweerstand) en SCx-waarden in zijn segment : vanaf 0,28 en 0,63. Resultaten die bijdragen tot een lager verbruik en dus verminderde CO2-uitstoot.

Met dit nieuwe model gaat Peugeot nog verder in het optimaliseren van comfort en wegligging, voor weergaloos rijgenot.

 

LICHTSIGNATUUR

i echec de chargement du média

De nieuwe Peugeot 308 valt op door een verfijnde high-tech lichtsignatuur. De koplampen ogen als de pupil van katachtigen. Deze Full LED-koplampen* bezorgen de neus zijn specifieke styling, in alle verfijning. Ook de herkenbare Peugeot-achterlichten zijn uitgerust met led-technologie, net als de richtingaanwijzers in de buitenspiegels.

* Standaard naargelang de versie