headers showrooms

PEUGEOT 208 Berline 3-deurs

Vanaf 11.009 BTW incl.*

108g i

4.7l i

VEILIGHEID

PEUGEOT heeft al zijn ervaring en knowhow aangewend om de nieuwe PEUGEOT 208 uit te rusten met de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen.

ACTIVE CITY BRAKE

i echec de chargement du média

Active City Brakei(automatisch stadsremsysteem) is een nieuwe veiligheidsvoorziening die een ongeval helpt voorkomen of beperken in de stad wanneer de bestuurder niet ingrijpt bij een snelheid van minder dan 30 km/u.

Een lasersensor (Lidar) bovenaan de voorruit detecteert obstakels zoals bv. een rijdend of stilstaand voertuig in de rijrichting. Het systeem kan automatisch een noodstop uitvoeren om een botsing te voorkomen of de gevolgen ervan te beperken. Desgevallend wordt de wagen zelfs volledig tot stilstand gebracht.

 

STRUCTUUR

/image/83/7/peugeot_208_2015_181_fr.10837.jpg

Het ultralichte koetswerk van de nieuwe PEUGEOT 208 is speciaal bestudeerd om de kinetische energie die bij diverse soorten botsingen vrijkomt maximaal te absorberen en zo de gevolgen voor personen en voertuigen te minimaliseren. 

Dat maakt de auto sterk en licht (vanaf 1.035 kg naargelang de versie), wat de wendbaarheid, de zuinigheid en het rijgenot ten goede komt.

AIRBAGS

/image/32/0/peugeot_208_5p_1502tech_e.25320.jpg

Bij een aanrijding worden de inzittenden van de nieuwe PEUGEOT 208 standaard beschermd door 6 airbags:

• 2 frontairbags die het hoofd en bovenlichaam van bestuurder en voorpassagier beschermen bij een frontale botsing.

• 2 zijairbags die bestuurder en voorpassagier beschermen bij een zijdelingse aanrijding. 

• 2 gordijnairbags die het hoofd van de voorste en achterste inzittenden beschermen.

ESP

Elke 208 is standaard voorzien van een uitschakelbaar ESP (elektronische stabiliteitsprogramma) met ASR (tractiecontrole), CDS (dynamische stabiliteitscontrole), noodremassistentie, ABS (antiblokkeerremsysteem) en elektronische remkrachtverdeling.

STATISCHE KRUISPUNTVERLICHTING

Met ingeschakelde dimlichten of grootlichten en bij het gebruik van de richtingaanwijzers of in een bepaalde stuurhoek zorgt deze functiei ervoor dat de binnenkant van een bocht wordt verlicht door een mistlicht bij een snelheid van minder dan 40 km/u (in de stad, op een bochtige weg, op een kruispunt, bij het parkeren...).